Fragment

Het politiek forum met Wouter de Winther en Avi Bhikhie

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het politiek forum met Wouter de Winther en Avi Bhikhie

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Avi Bhikhie en Spraakmaker Johan van de Gronden.

Nog zes weken tot de verkiezingen. Eens per week toveren we ons Mediaforum om tot Politiek Forum, met onze vaste Haagse duiders en ook nieuwe gezichten die ons iedere woensdag bijpraten.
We beginnen met wat hen opviel op en rond het Binnenhof.

Bhikhie wil het hebben over een plan van Wopke Hoekstra, opgetekend door het Financiële Dagblad: ‘De vergoeding voor commissarissen van staatsdeelnemingen zoals Schiphol, Tennet en Holland Casino moet met 15% tot 20% omhoog’ - waarom sloeg Bhikhie hier op aan?

De Winther wil een fragment laten horen van Gert-Jan Segers, lijsttrekker van de ChristenUnie gisteravond aan tafel bij Jinek. Het ging over de rol van de Tweede Kamer tijdens deze crisis. Volgens Segers komt de Kamer er niet zo goed vanaf. Heeft hij een punt?

Dan nog even terug naar de persconferentie van gisteren. We wisten natuurlijk al lang dat de scholen opengingen. Want Wopke Hoekstra pakte vrijdag al zijn momentje voor de camera’s bij de NOS direct na de ministerraad. Overigens sorteerden Sigrid Kaag en Arie Slob ook al voor op die opening van het primair onderwijs. Rutte reageerde hier gisteren tijdens de persconferentie op na een vraag.

We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Jan Beuving.