Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Frenk van der Linden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Frenk van der Linden

Aan tafel zitten Thomas Muntz, Frénk van der Linden en Spraakmaker Marike Knoef

Van der Lindens Mediamoment gaat over de komkommertijd. Vroeger had je in de zomer weinig nieuws en moest de krant echt gevuld worden. Die komkommertijd is nu niet meer, zegt Van der Linden. Klopt dat? En welke verklaring is daarvoor?Van der Linden: "De komkommer is gewoon dagelijks onder ons"

Het Mediamoment van Muntz is een campagne van de Spaanse regering die heel anders uitpakt dan verwacht. Modellen klagen de overheid aan maar waar zijn ze precies boos over? En is de gehele campagne niet een open deur?

Verder bespreken we de regeringsperiode van Rutte. Hij is nu de langst zittende minister-president. Maar echt lange interviews met hem ontbreken. Hij is een meester in veel praten en weinig zeggen. Hoe valt de relatie tussen de pers en Rutte te omschrijven? Welk beeld van Rutte blijft er bij na 12 jaar regeren?Muntz: "Bij Rutte stappen de ministers op voordat ze verantwoording afleggen aan de Kamer"

Ook hebben we het over de homofobe reacties onder een artikel van NU.nl. De mogelijkheid om te reageren is uitgeschakeld maar wordt daarmee de vrijheid van meningsuiting niet geblokkeerd? Is het censuur als je reacties uitschakelt zodra ze onwenselijk zijn?Van der Linden: "Er zijn wel fatsoen grenzen"

We eindigen met enkele mediatips voor de zomer