Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Sandrina Hadderingh

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Sandrina Hadderingh

We bespreken een volgende hoofdstuk in de kwestie “Groot-Brittannië en de opgestapte ambassadeur”. Gisteren bracht The Mail on Sunday weerinformatie uit een gelekte memo. Dit keer over het opzeggen van de Iran-deal door Trump. De Britse Ambassadeur Darroch zou dat “diplomatiek vandalisme”hebben genoemd. Wat doe je als je als journalist een dergelijke memo in handenkrijgt? Dieuwertje Kuijpers zegt daarover: “Als je niemand in gevaar brengt zou ik het gewoon publiceren”. Zijn de belangen bij deze tweede publicatie net zo groot als bij de eerste? Blijft het nieuwswaardig? Of wordt het op een gegeven moment alleen nog maar ‘smullen’?

 

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Dieuwertje Kuijpers.

 

Ook hebben we het over (sport)evenementen en wat dit betekent voor een zender of een lokale en regionale omroep. Afgelopen weekend zijn de Vierdaagsefeesten begonnen in Nijmegen en donderdag begint de Zwart Cross. Topdrukte bij Omroep Gelderland dus! Hoe komt het dat ook de luistercijfers omhoog gaan met dit soort evenementen? Volgens Brandsma ligt “de tijd dat kwaliteitskranten hun neus ophaalde op sport al lang achter ons”.

 

Tot slot hebben we het over de herdenkingsweek van M17. Aankomende woensdag is het vijf jaar geleden dat vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Van de 298 mensen in het vliegtuig, onder wie 196 Nederlanders, overleefde niemand de ramp. In aanloop naar 17 juli is er deze week weer volop aandacht voor de verhalen van nabestaanden en andere betrokkenen. Is het begrijpelijk dat er elk jaar weer veel aandacht voor is? Is het lastig om steeds nieuwe invalshoeken en inzichten te vinden?