Fragment

Het Mediaforum met Wendelmoet Boersema en Hidde Boersma

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wendelmoet Boersema en Hidde Boersma

Aan tafel zitten Wendelmoet Boersema, Hidde Boersma en Spraakmaker Marjan Kreijns

Het Mediamoment van Wendelmoet Boersema gaat over de presidentsverkiezingen in Brazilië. Het eindigde vannacht in een nipte overwinning voor Lula da Silva. Welke gevolgen heeft dat voor het regenwoud en de inwoners? En wat betekent dit voor de klimaattop in Egypte volgende week?Boersma: "Ik heb moeite met zeggen: behoud die bossen"

Hidde Boersma's Mediamoment is een nieuw wekelijks energieweerbericht door Helga van Leur.  Het gaat om de vraag wat de natuur gaat doen en welke invloed dat heeft op de energieopwekking. Wordt Boersma hier enthousiast van? Kunnen we als burgers positieve invloed hebben? Marjan Kreijns is het oneens met de forumledenBoersma: "De energietransitie is een overheidstaak"

Vanwege de klimaatweek bij Radio 1 hebben we extra aandacht voor klimaatverandering. Is daar genoeg aandacht voor in de media? Is dat überhaupt een taak van de media? Kan een krant objectief zijn en toch pleiten voor duurzame maatregelen?

De volgende stap is natuurlijk: hoe bericht je over het klimaat? Als je het klimaatnieuws een beetje volgt word je niet per se vrolijk. Het is voor media soms kiezen tussen benadrukken wat er wél kan en waarschuwen voor de zondvloed. Kan je positief schrijven over het klimaat? Is het wel aan de journalistiek om de lezer positief te stemmen?Boersema: "We hebben dat stadium al gehad, dat je een klimaatscepticus aan het woord laat"