Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Bert Huisjes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Bert Huisjes

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Bert Huisjes en Spraakmaker Ron Meyer

Het Mediamoment van Huisjes gaat over Valentijnsdag en een stuk uit het AD. Ans en Gerard hebben elkaar ontmoet via First Dates. Hoe komt hun verhaal in het AD? Is speelt de krant goed in op deze toch wel commerciële feestdag?

Het mediamoment van Ornstein gaat over de schorsing van Nilüfer Gündoğan door haar partij VOLT. Gisteravond kwam de partij met een statement over de schorsing op de website. Wat is daar aan de hand? Zij zegt zelf van niks te weten, hoe kan er zoveel geheimzinnigheid bestaan? 
Huisjes: "Er moet wel zoveel zijn dat je niet zomaar over dun ijs gaat"

Van der Sar, algemeen directeur van Ajax, verscheen gisteren voor het eerst voor de camera over de aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van zijn directeur Voetbalzaken, Marc Overmars. Er is veel kritiek op het optreden, want het zou onder andere veel te laat zijn na een week radiostilte en hij zou erg warrig zijn. Wat moet er precies veranderen?
Ornstein: "Het moet verder geprofessionaliseerd worden"

Het RIVM zou veel eerder op de hoogte zijn van de ernst van corona dan ze communiceerden met de rest van Nederland, stelt de NOS. Nog voor de eerste besmetting hielden ze vol dat het virus meeviel. Interne stukken tonen aan dat ze voor duizenden doden vreesden. Is het dan logisch dat ze dat niet direct communiceerden? 
Huisjes: "Er zit ook een bestuurlijke verantwoordelijkheid"