Fragment

Het Mediaforum met Barbara Barend en Tom Kleijn

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Barbara Barend en Tom Kleijn

Aan tafel zitten Barbara Barend, Tom Kleijn en Spraakmaker Reinier Feiner

Video niet beschikbaar

Voordat we naar jullie mediamomenten gaan, we horen 't net in het nieuws: De manier waarop het ministerie van Volksgezondheid openbaarheidsverzoeken over corona afhandelt belemmert de controlerende functie van de journalistiek. Dat vindt het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding. Waar leidt dit toe? Kleijn: "Het zal heel druk zijn maar dit is onderdeel van je taak"

Kleijns Mediamoment gaat over de rechtszaak tegen Trump. Specifiek een foto hoe hij in de zaal zit, zonder zijn persoonlijke beveiliging. Als elke andere verdachte. Sommige mensen vinden zijn gezichtsuitdrukking opmerkelijk, wat zien we? Trump wijst dat het onderdeel is van campagnevoering. Kleijn zegt dat-ie deels een punt heeft...

Er is een onderbreking voor breaking nieuws over een rechterlijke uitspraak over de krimp van Schiphol.

Het Mediamoment van Barend gaat over de kinderherdenking die ieder jaar georganiseerd wordt met de Verhalendag. Hier gaan kinderen in gesprek met mensen die kinderen waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat vindt zij zo mooi aan de reportage en deze dag?

Gisteren was een van de grootse treinongelukken in jaren in Nederland en het beheerste de nieuwsdag. Hoe gingen de media met dit ongeluk om, wat was de dynamiek? We zien veel reacties in de Radio1-app met opluchting: met één dode is het geen nationale ramp geworden, dus behandel ook ander nieuws op de zender. Is die reactie te begrijpen?