Fragment

Het Mediaforum met Yoeri Albrecht en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Yoeri Albrecht en Arjen Fortuin

We hebben het over een foto van gisteren, toen de klimaatwet in de Eerste Kamer werd aangenomen. Volgens Yoeri Albrecht laat deze foto de kloof tussen hoog en laag zien. Wij bespreken het.

Aan tafel zitten Yoeri Albrecht, Arjen Fortuin en Spraakmaker Frits Barend.

Ook hebben we het over een filmpje van de Duitse YouTuber Rezo. In de video geeft hij stemadvies. Dit filmpje is inmiddels meer dan 13 miljoen keer bekeken. Hoe kijken onze mediakenners naar influencers op YouTube en de politiek?

Verder bespreken we het nieuws over premier Rutte, die slecht nieuws over de doorrekening van de klimaatakkoord pas na Prinsjesdag openbaar wilde hebben. Premier Mark Rutte heeft dus vorig jaar druk uitgeoefend om de doorrekeningen van het voorlopige klimaatakkoord pas later te publiceren. Dat blijkt uit documenten die Nieuwsuur heeft gekregen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB). Is de ophef van de partijleiders, die meteen vragen om een debat, terecht? Of is dit toch een mediaspektakel?

Tot slot bespreken we het vertrek van Zihni Özdil van GroenLinks. Aanleiding is de discussie binnen de partij over het leenstelsel. Özdil heeft een interview in de Volkskrant gegeven waarin hij zegt het leenstelsel, dat door zijn partij mede is ontworpen, niet langer te steunen. Dit leidde tot een vertrouwensbreuk. Hij kondigde zijn aftreden aan via Facebook en Twitter.

Video niet beschikbaar