Fragment

Het Mediaforum

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum

Het Mediaforum met Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire, en een debutante Marthe Riemsma, hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia. Als inwoner van de regio en hoofdredacteur van een regiokrant kan zij zich al te goed voorstellen hoe de mensen in Groningen zich door Den Haag in de steek gelaten voelen. 

En voormalig Transavia-piloot Julio Poch zat gisteren bij Jinek om te vertellen over de acht jaar die hij onterecht vast zat in een Argentijnse gevangenis. Poch werd ervan beschuldigd deel te hebben genomen aan de zogenoemde doden-vluchten tijdens het Videla regime in de jaren 70. In november werd hij vrijgesproken. De verdachtmakingen tegen Poch komen van collega-piloten die met hem een gesprek hadden waarin hij leek te praten over de dodenvluchten.
Poch vertelde in het gesprek met Eva Jinek dat zijn arrestatie een vooropgezet mediaplan was. Er werden beelden van gemaakt door de Spaanse televisie. Hoe kijken onze forumleden terug aan de rol van de media in de arrestatie van Poch?