Naar homepage
Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Catherine Keyl

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Catherine Keyl

We hebben het over Nina Jurna, correspondent voor de NOS in Zuid-Amerika. Ze was gisteren te in Zomergasten. Daarin vertelde ze dat ze waarom ze, als ze in Venezuela is, daar ter plekke ook mensen helpt. Kun je als verslaggever helpen? En hoe zorg je dat de relatie met degene die je interviewt niet beïnvloed wordt, doordat je bijvoorbeeld €5 of een flesje water geeft? Hoe ga je er als verslaggever mee om om in arme gebieden verslag te doen?

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Catherine Keyl en Spraakmaker Karl Dittrich.

Ook hebben we het over de column van Caroline de Gruyter in het NRC dit weekend. Margriet Brandsma is het niet vaak zin voor zin met een column eens. Maar deze slaat volgens haar de spijker op z’n kop. Het Duitsland Instituut Amsterdam sloeg vorige week alarm: het vak Duits op Nederlandse scholen komt in de verdrukking. In de column schrijft de Gruyter dat verplicht Duits en Frans goed is voor Europa.

Tot slot hebben we het over een interview met Nicky van Grinsven in de Volkskrant. De 21-jarige man heeft bij de tram-aanslag in Utrecht mensen gered, en hij deed in verschillende media zijn ooggetuigenverslag. Hij vertelt hoe hij daarna traumatherapie onderging, maar ook over de reacties die hij kreeg. Hij kreeg via social media veelhaat-berichten. Is dat opvallend? Moeten media voorzichtiger omgaan om ooggetuigen te spreken?