Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Joost Oranje

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Joost Oranje en Spraakmaker John Berends

Video niet beschikbaar

Oranje's Mediamoment zijn twee artikelen over Suriname. Wat opvalt is de media-dynamiek: er is even aandacht voor maar zwakt al snel weer af. Hoe komt dat? 

Het Mediamoment van Brandsma gaat over de analyse in NRC over het onderzoeksrapport naar de gaswinning in Groningen. Wat sprak haar zo aan in de analyse? Brandsma: "Het zou niets opschieten maar wel politiek zuiver zijn als Rutte zou opstappen"

Dan gaan we het hebben over de campagnes voor de provinciale verkiezingen. Gisterochtend was bij WNL op Zondag het eerste lijsttrekkersdebat. Het was niet saai, maar wel fel. Was het ook vermakelijk? In zulke gesprekken klinkt er vaak: "hier gaan de verkiezingen niet over". Doen deze debatten er nog toe?Oranje: "Los van de vermakelijkheid werd je er niet vrolijk van"

We eindigen met Corona. Het is vandaag namelijk precies drie jaar geleden dat het virus ook zijn intrede deed in Nederland. Oranje wil de invloed voor de journalistiek bespreken. De impact was groot en kwam dichtbij: "We zijn geruisloos over gegaan tot de orde van de dag". Wat hebben we ervan geleerd?