Fragment

Het politiek forum met Stéphane Alonso en Floor Bremer

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het politiek forum met Stéphane Alonso en Floor Bremer

Aan tafel zitten Stéphane Alonso, Floor Bremer en Spraakmaker Frits van Bruggen.

Eens per week toveren we ons Mediaforum om tot Politiek Forum, met onze vaste Haagse duiders en ook nieuwe gezichten die ons iedere woensdag bijpraten. We beginnen met wat hen opviel in de politiek.

Bremer wilde nog even inzoomen op de runners-up. En dan met name de twee politici die de toeslagenaffaire aan het rollen hebben gebracht: Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt (CDA). Wat valt haar op? Bremer: “Omtzigt laat zich niet leiden door een campagneteam natuurlijk”.

Het politieke moment van Alonso komt uit de uitzending van Op1, gisteravond. Mark Rutte zei daarin dat hij geniet van de campagnetijd en Alonso vond het niet geloofwaardig. Waarom? Alonso: “Als het een maand langer had geduurd, dan had het een ingewikkeld verhaal kunnen worden voor Rutte”. Bij de VVD zijn in de online campagne de afgelopen dagen ineens ook nog veel andere VVD-gezichten te zien... Onder andere, van Ark, Becker, Hermans… is dat opvallend?

Het blijft de laatste dagen sowieso dringen om voorrang in de publiciteit - terwijl er al wordt gestemd. Opvallend is dat Mark Rutte gisteravond, na het slotdebat, nog als enige mocht aanschuiven bij Op1 . Hoe kijken onze politieke kenners hier naar? Bremer: “Als programma ben je natuurlijk blij als je degene die voorstaat in de peiling in je uitzending hebt”.
We kijken natuurlijk ook naar gisteravond, waar de lijsttrekkers van de acht grootste partijen nog een laatste keer met elkaar in debat gingen. Beide politiek verslaggevers hebben een fragment meegenomen uit dit debat.

We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Jan Beuving.