Naar homepage
Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Joost Oranje

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Joost Oranje en Spraakmaker Peter van Uhm.

We beginnen het mediaforum met een nieuwsupdate uit Den Haag. Verslaggever Marc Hamer praat ons bij over Prinsjesdag. De rijtour gaat namelijk niet door. Hoe gaat Prinsjesdag eruit zien dit jaar?

Voor het mediamoment van Joost Oranje gaan we naar Suriname. Daar is namelijk een nieuwe president en nieuwe vicepresident gekozen. Oranje is veel in Suriname geweest en kent beide heren goed. Oranje vindt het een fascinerend land. Oranje: “Het is zeer de moeite waar om kritisch te volgen of het Santokhi en Brunswijk lukt”. Waarom is het zo interessant om dit journalistiek te blijven volgen?

Het mediamoment van Wijndelts is een nieuw project uit de Verenigde Staten en het heet Persuasion. Wijndelts legt uit wat dit platform en idee is. En wat is het verschil met de cancel-cultuur, die we vorige week bespraken?

Gisteravond schoven de twee overgebleven kandidaten voor het CDA-lijsttrekkers aan bij Op1. We hadden ze eerder al gezien in Nieuwsuur en gehoord in 1op1, maar nu ook echt tegenover elkaar. Hoe hebben onze mediakenners naar dit debat gekeken? Veel media schreef erover dat het niet spannend werd. Oranje: “Het is niet zo raar dat zij daar niet een debat gaan doen waar de spetters vanaf vliegen als je allebei uit één partij komt”. Het had debat anders gevoerd moeten worden? En had dat uitgemaakt voor de CDA-leden, of was dan vooral de ervaring voor het publiek anders geweest?