Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Angela de Jong

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Angela de Jong en Spraakmaker Cees Korvinus.

Het mediamoment van De Jong gaat over de tv-comeback van Rolf Wouters. Deze comeback viel haar tegen. Waarom was het een teleurstelling?

Het mediamoment van Ornstein gaat over de verjaardag van Vrij Nederland. Het blad bestaat vandaag 80 jaar. Ornstein heeft er zelf ook 13 jaar gewerkt. Hoe kijkt hij op deze tijd terug? Ornstein: “Je moest politieke journalistiek  bedrijven met een glimlach”. Wat is en was volgens hem de kracht van Vrij Nederland?

En met nog twee maanden tot de verkiezingen lijkt Amerika onder hoogspanning te staan. Een nieuwe dode bij een demonstratie heeft dit weekend de gemoederen in de Amerikaanse verkiezingsstrijd verder verhit. Zaterdagnacht werd in Portland, demonstrant gedood. De burgmeester van Portland haalde vervolgens hard uit naar Trump. Dit debat wordt dus via de media gespeeld. Zorgt dat voor meer polarisatie? Ondertussen heeft Nancy Pelosi gezegd dat er voor de verkiezingen in november geen tv-debatten moeten komen tussen Joe Biden en Donald Trump. Volgens haar neemt Trump altijd een loopje met de waarheid en moet Biden daar niet aan meewerken, zo schrijft de New York Post. Is dit een goede aanpak? Of moet Biden wel met Trump in debat gaan? Ornstein: “Biden wordt weggehouden; ze zijn gewoon bang dat Trump dat debat wint”.

Vandaag start een nieuw televisieseizoen. Zowel de publieke als commerciële omroep. De verwachtingen zijn hoog gespannen, vooral voor De Vooravond en het presenteerdebuut van Natascha Harlequin bij ‘Dit vindt Nederland’. Wat verwacht tv-columnist Angela de Jong hiervan? Welke programma’s kijkt zij nog meer naar uit?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.