Fragment

Stand.nl: Een mondkapjesplicht is prima op te brengen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Een mondkapjesplicht is prima op te brengen

Wie al op vakantie is geweest zal het gezien hebben: in de landen om ons heen worden mondkapjes veel meer gedragen. In België, Frankrijk en Duitsland is het dragen van een mondkapje in veel openbare afgesloten ruimtes verplicht.  
           

In Nederland is het nog steeds alleen verplicht in het openbaar vervoer en in het vliegtuig. Volgens het RIVM beschermt het houden van afstand namelijk veel beter tegen het virus dan een mondkapje. Maar de vraag is of we het dragen van een masker niet op meer plekken zouden moeten verplichten nu het overal weer steeds drukker wordt.  


Burgemeester Halsema van Amsterdam en Aboutaleb van Rotterdam vragen daarom het kabinet om op meer plekken een mondkapjesplicht te overwegen. Ook in drukke winkelstraten wordt de vraag naar mondkapjes groter.


Hoe denk jij over het dragen van een mondkapje? Zou jij veiliger voelen als het dragen van een masker op meer plekken verplicht wordt? En denk je dat mensen zich bewuster worden van de maatregelen als het straatbeeld gevuld is met mondkapjes? Of voel jij je door het dragen van een masker juist belemmerd?