Fragment

Het Mediaforum met Sjirk Kuijper en Sandrina Hadderingh

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sjirk Kuijper en Sandrina Hadderingh

Aan tafel zitten Sjirk Kuijper, Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Jeroen Snel.

Het mediamoment van Hadderingh gaat over een tip die zij kregen van een wijkagent over 3-MMC, ook wel ‘Miauw Miauw’. Dit is niet zo onschuldig als het klinkt. Waarom baart dit Hadderingh zorgen? Hoe berichten zij hierover bij Omroep Gelderland?

In het mediamoment van Kuijper kijken we naar de redactie van het Nederlands Dagblad. Zij kregen een poederbrief. Hoe zijn ze hiermee omgegaan? Op meerdere plekken werden gisteren poederbrieven bezorgd. Welke speciale protocollen zijn hiervoor? In de Stentor werd Kuijper geciteerd: ‘Eén ding weet ik wel: als het de daders te doen was om angst te zaaien, dan is ze dat gelukt’. Maar dit heeft hij niet zo geformuleerd. Hoe zit dit?

Dan hebben we het over de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisteren, waarin versoepelingen van de maatregelen werden aangekondigd. Dit werkte als een rode lap, in ieder geval op de oppositie. Kritiek op het testbeleid, op de onduidelijkheid rond de routekaart en op het taalgebruik. Wilders zei: “Wat een oeverloos geklets en wat een badinerende kleutertaal. Behandel mensen als volwassenen”. Wat vonden onze mediakenners van de taal in de persconferentie? Hadderingh: “Er zit ook geen vleugje humor aan”. Waar veel om te doen was is de routekaart. De routekaart heeft een schijn van duidelijkheid gewekt, volgens Asscher. Is het onduidelijk? Of wordt het te ingewikkeld uitgelegd? Waar Rutte eerder zei dat we niet te veel naar het buitenland moesten kijken, werd dit gisteren in de persconferentie wel gedaan. Waarom doet Rutte dit?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.