Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Joost Oranje

We hebben het over de uitgelekte plannen van de NPO. Wat betekenen die plannen bijvoorbeeld voor regionale media, zoals de krant Tubantia? Is het valse concurrentie? Hoe werken zij op dit moment?

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Joost Oranje en Spraakmaker Bertho Nieboer.

Ook hebben we het over Nieuwsuur en het onderwerp over de IS-kinderen. Het programma liet gisteren deskundigen aan het woord over de vraag of er nu meer kinderen worden terug gehaald. Zaterdag hadden in Nieuwsuur was minister Grapperhaus te zien, die zei dat het onmogelijk was om kinderen terug te halen omdat ambtenaren daar niet veilig zijn. Nu blijkt dat er dus wel kinderen terug gehaald kunnen worden. Voelt Joost Oranje, als eindredacteur, zich niet in de maling genomen? Hoe ga je daar als redactie mee om?

Ook hebben we het over crowdcourcing voor mensen met een ernstige ziekte. Op deze manier proberen patiënten geld bij elkaar te verzamelen voor behandelingen die ze niet kunnen betalen. Zaterdag schreef de Volkskrant er ook over dat het fenomeen toeneemt. Welke afweging moet je maken als journalist? Hoe kijkt men naar de verschillende verhalen, zit er verschil in ‘media-geniekheid’ tussen de verhalen?

Tot slot hebben we het over Thomas Erdbrink. De accreditatie van de NOS-, en New York Times-correspondent is ingetrokken. Waarom wordt hier zo weinig over naar buiten gebracht?