Naar homepage
Fragment

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Klaske Tameling

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bert Huisjes en Klaske Tameling

Bert Huisjes dacht een aantal jaar geleden dat door de komst van sociale media het tijdperk van de komkommer voorbij zou zijn. Maar nu zegt hij dat dat niet zo is. De komkommer is terug! Hij noemt als voorbeeld Epstein: eigenlijk is er nu niks te melden, alle kranten pakken uit met het verhaal over zijn zelfmoord, maar eigenlijk weet je niet meer weet dan je eerder al wist. Volgens Huisjes worden er vaak vragen opgegooid en de conclusie is ‘het antwoord weten we niet’.

 

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Klaske Tameling en Gerdi Verbeet.

 

Verder hebben we het over een nieuwe me too-kwestie, die van Placido Domingo. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. De meestenvrouwen waren beginnend operazangeres toen ze door de tenor en dirigent werden geïntimideerd. Journalisten van het Amerikaanse persbureau AP hebben uitvoerig onderzoek gedaan en uitgebreid met de vrouwen en mensen in hun omgeving gesproken. Journalistiek vakwerk?

 

Ook praten we met NOS-correspondent Mitra Nazar. Zij is in Hongarije. Er zijn nog meer drugs gevonden bij de twee Nederlandse jongens op het popfestival Sziget. Ministerie van Buitenlandse Zaken wil de identiteit van de mannen niet bevestigen. Maar de Telegraaf en het AD wisten de naam vaneen van de mannen te achterhalen. “Drugsatleet plande zorgvuldig” kopt de Telegraaf terwijl de Trouw niets schrijft over de achtergrond van de verdachten. Goed werk van Telegraaf en het AD? Is het journalistiek relevant om de achtergrond van de mannen te vertellen? Ook is er nu een YouTube-filmpje van de arrestatie van de twee verschenen. Waarom zou de Hongaarse politie die op YouTube zetten?

 

Tot slot hebben we het over Eva Jinek. Want zij is in gesprek met RTL. Dat zegt ze in een interview met het blad Linda. Jinek die weggaat bij de publieke omroep. Dat zou een groot verlies zijn? Is het heel andersom een talkshow te maken voor een publieke of commerciële omroep?