Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Leonard Ornstein

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Leonard Ornstein

We hebben het over het laatste nieuwsrond Forum voor Democratie. De ruzie lijkt beslecht. De strekking in de kranten blijft hetzelfde: Otten mag geen fractievoorzitter meer zijn, maar gaat wel gewoon de Eerste Kamer in. Hij lijkt zich te schikken. Is de pers meer gefocust op de populistische partijen dan op gerommel binnen partijen als CDA, D66 of VVD?

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Leonard Ornstein en Spraakmaker Frits Barend.

Ook bespreken we de serie ‘13 Reasons Why’. Nadat Netflix deze serie online zette, zouden jonge Amerikanen vaker zelfmoord hebben gepleegd. Volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek is het aantal zelfmoorden onder jongeren tussen tien en zeventien jaar in april 2017 met bijna 29 % gestegen. De serie gaat over een tiener die zichzelf van het leven berooft. Op cassettebandjes die ze aan klasgenoten stuurt, noemt ze dertien redenen daarvoor. Bestaat er een verband tussen zelfmoord en publiciteit? Hoe zouden we in de media om moeten gaan met het thema zelfmoord?

Tot slot hebben we het natuurlijk over Ajax. We ontkomen er niet aan, want vanavond mogen ze weer. Om exact negen uur treedt Ajax aan tegen de Spurs in Londen. De kranten staan er vol van. En ook op tv raken we er maar niet over uitgepraat. Journalisten zijn naarstig op zoek naar steeds weer nieuwe invalshoeken. Wat vinden onze mediakenners hier van?