Fragment

Het Mediaforum met Wendelmoet Boersema en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wendelmoet Boersema en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Wendelmoet Boersema, Arjan Snijders en Spraakmaker Raymi Sambo

Het Mediamoment van Snijders gaat over de hitlijsten op de radio. Ze staan onder druk, want ze verdwijnen langzamerhand. Vorige week heeft 3FM de MegaTop30 afgevoerd. Is het nog van deze tijd? En waarom werkt de Top2000 weer wel?
Snijders: "Het heeft niet meer dezelfde waarde"

Boersema's Mediamoment gaat over het emotionele afscheid van Roger Federer. Een tranendal, maar wat was het precies dat Boersema raakte? De tennisser is één van de beste ter wereld. Is het dan al deze aandacht waard, verdient hij dit?
Boersema: "Die mannen gingen allemaal ongegeneerd huilen"

Het is onrustig in Rusland na de aankondiging van de gedeeltelijke mobilisatie. Boersema is voormalig Ruslandcorrespondent. Hoe duidt zij dit? Veel mensen vluchten nu het land uit. Komt dit als een boomerang terug bij Poetin? En zelfs de senaatvoorzitster levert nu kritiek...
Boersema: "Je ziet het risico wat Poetin neemt met deze mobilisatie"

De krantenkloof moeten worden gedicht, dat is een oproep van Ron Meyer in De Gelderlander. Niet iedereen kan een krant betalen en ook niet iedereen wil een krant lezen. Ze zijn daardoor ontvankelijker voor nepnieuws en minder betrokken bij de democratie. Is dit een goede oproep? En hoe kan je toch aan iedereen onafhankelijk nieuws goed aanbieden?

Ridouan T. heeft vijf brieven vrijgegeven over zijn correspondentie vanuit de gevangenis.  Veel mensen zijn verbaasd dat hij zomaar brieven kon blijven sturen. Hoe zit het met het briefrecht vanuit de gevangenis?  En wat stond er in de brieven? Is het geloofwaardig wat hij schrijft?
Boersema: "Het briefrecht zelf heeft een hele belangrijke positie"

We eindigen met het TaalTeam door Kiki Schippers