Fragment

Het Mediaforum met Hasna el Maroudi en Angela de Jong

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Hasna el Maroudi en Angela de Jong

Aan tafel zitten Hasna el Maroudi, Angela de Jong en Spraakmaker Erik Scherder.

Het mediamoment van El Maroudi gaat over de musical Hamilton. De musical is al jaren uitverkocht, ondanks de dure tickets. Nu staat het stuk op Netflix. Waarom zouden meer mensen dit moeten zien?

Het mediamoment de Jong gaat over het interview met Diederik Gommers in de Volkskrant van dit weekend. Gommers is het landelijk gezicht van de IC-artsen. De Jong vindt dat het interview een mooi inkijkje geeft in hoe de media werkt. Hoezo? Vorige week gaf Kees Boonman al het advies om aan specialisten, die opeens BN’ers zijn geworden, zich te laten houden bij hun eigen kennis. En zich dus niet uit te laten over andere onderwerpen. Maar hoe doe je dat? Als je eenmaal aan tafel zit bij een talkshow en een vraag krijgt over een ander thema? De Jong: “We vinden het fijn als mensen zichzelf zijn, maar tegelijkertijd gaat dat tegen je werken”

Gisteren was de themadag over racisme en discriminatie bij de NPO, onder andere met het debat ‘de stelling van Nederland’. Er was veel discussie vooraf over dit debat. Over de presentator, Jort Kelder en over de stelling: „Het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar.” Is de kritiek terecht? Hoe hebben onze mediakenners gekeken? Was het een echte debat, of miste het verdieping? Er waren verschillende debatten te zien op televisie, verhalen van mensen, diepgaande gesprekken. Wat levert zo’n themadag op? El Maroudi: “Ik vraag me af of we verder komen als samenleving als we allemaal gewoon eventjes onze mening kunnen spuien, zonder dat we nader tot elkaar komen”.

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Lennart van Dijk.