Fragment

Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Tijs van den Brink

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Tijs van den Brink

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Tijs van den Brink en Spraakmaker Meike Bartels.

Van den Brink zijn mediamoment gaat over het succes van de oproep eerder deze week van Thijs Slegers, de perschef van PSV. Vorige week is bekend geworden dat Thijs Slegers uitbehandeld is en heeft hij mensen opgeroepen om stamceldonor te worden.

Hadderingh haar mediamoment gaat over nieuws dat in de regio vaak voor veel onrust kan zorgen, namelijk het wegvallen van een belangrijke voorziening…

Van den Brink: “Als er in Amsterdam een ziekenhuis omvalt, dan zijn er nog heel veel andere ziekenhuizen in de buurt. In Zutphen is dat anders vrees ik”.

Het grootste nieuws is natuurlijk nog steeds de vreselijke ramp in Turkije en Syrië. Maar daarnaast duurt de oorlog in Oekraïne ook voort. President Zelensky was vandaag in Brussel. Was dit misschien wel voor het eerst sinds het begin van de oorlog dat zo'n bezoek van Zelensky en zijn oproep voor gevechtsvliegtuigen, niet het grootste nieuws is van de dag? Hadderingh: “Op een gegeven moment gaat het onder je huid zitten.” Is het een lastige taak voor de media om al dit soort heftige gebeurtenissen 'on top of mind’ te houden'?

Verder heeft het internationale onderzoeksteam JIT sterke aanwijzingen dat Poetin toestemming gaf voor de inzet voor de BUK-installatie in Oekraïne. Hoewel er nieuwe informatie is, is er te weinig bewijs om een nieuwe zaak te beginnen. Hadderingh: “Ik verwacht dat er ooit nog wel nieuwe verhalen naar boven komen”. Komt die onderste steen ooit boven?

Ter afsluiting wat positief nieuws. Gisteren werd het vernieuwde Beeld en Geluid Museum geopend. De directeur van Beeld en Geluid: Eppo van Nispen, roemde in zijn openingsspeech de kwaliteit van wat er door de jaren heen allemaal gemaakt is door de media. Bijvoorbeeld kindertelevisie. Van den Brink: “Ik kijk geen kindertelevisie in Slowakije, dus ik weet het niet.” Maken we echt zulke goede dingen in Nederland?