Fragment

Het Mediaforum met Tijs van den Brink en Ingrid Spijkers

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tijs van den Brink en Ingrid Spijkers

Aan tafel zitten Tijs van den Brink, Ingrid Spijkers en Spraakmaker Monique Kremer.

Het mediamoment van Spijkers gaat over de documentaire Smokkelbern, die zij dit weekend uitzenden. Ze legt uit waar de documentaire over gaat. De documentaire is een samenwerking met verschillende partijen in Friesland. Wat was de grootste uitdaging?

Het mediamoment van Van den Brink gaat over de uitspraken van de voorzitter van een lokale afdeling van SGP-jongeren deed. In het filmpje stelde hij dat mannen ‘het hoofd van vrouwen’ zijn. Waarom wil hij hier nog op terugkomen? NOS op 3 kreeg kritiek toen ze het fragment online plaatste. Van den Brink vindt die kritiek niet terecht. Is de stelling extreem? En moet je daar een platform aan geven? Van den Brink: “Die jongen geen platform geven? Dat vind ik een heel vervelende trend”.

Het genootschap van hoofdredacteuren vindt dat media nauwelijks hun werk kunnen doen op Koningsdag. In een brief aan de RVD vragen de hoofdredacteuren de dienst om meer journalisten toe te laten bij het bezoek van Koning Willem Alexander volgende week aan Eindhoven. Spijkers is lid van het Genootschap. Eerst mocht alleen de NOS verslag doen. Nu zijn het ANP en het Eindhovens Dagblad daar aan toegevoegd. Maar dat vinden de hoofdredacteuren niet genoeg. Waarom?

Tot slot: de politie in Rotterdam heeft excuses aangeboden aan een fotograaf die ten onrechte hardhandig werd behandeld toen hij foto’s nam van een politie-oefening. Ook wordt een schadevergoeding betaald en krijgen agenten een opfriscursus over hoe ze met pers moeten omgaan. Wat zijn de ervaringen van de journalisten aan tafel? Spijkers: “Politie is natuurlijk niet altijd blij als we komen”.