Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Hansje van de Beek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Hansje van de Beek

Aan tafel zitten Ward Wijndelts en Hansje van de Beek

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Het Mediamoment van Wijndelts gaat over Joost Schellevis. De NOS-redacteur stopt met Twitter. Is dat te begrijpen? Hoe zit dat bij de mediaforumleden van vandaag, zijn zij nog te vinden op het platform? 

Van de Beeks Mediamoment gaat over een internationaal collectief dat het werk van een vermoorde journalist heeft voortgezet. Waar gaat het verhaal over? En wat zegt het dat zo'n collectief nodig is?

Het zou een historische zaak moeten worden. Van de fabrikant van stemmachines Dominion tegen Fox News is nu met een schikking afgewend. Is de waarheid toch voldoende aan het licht gekomen? Mogen we nu "de hoogste journalistieke standaarden" gaan verwachten van het medium?

Het landbouwakkoord, het leek gisteren geklapt te zijn maar toen toch niet. Het bericht was binnen mum van tijd aangepast, maar de ophef was al aangewakkerd. Was dit met opzet en met een doel gelekt? 

Ophef over de nieuwe chatbot van Snapchat. Mediadeskundigen reageren verbijsterd en roepen het platform ter verantwoording. En de organisaties 113 Zelfmoordpreventie en de Kindertelefoon maken zich zorgen. Waar richten die zorgen zich op?