Fragment

Het MediaForum met Leonard Ornstein en Paul Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het MediaForum met Leonard Ornstein en Paul Jansen

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Paul Jansen en Ageeth Ouwehand

Video niet beschikbaar

Het mediamoment van Jansen gaat over de Washington Post, en heeft te maken met Tucker Carlson, de politiek commentator bij de zender Fox News.  Hoe is er een verstrengeling van politiek en media?

Ornsteins Mediamoment gaat over Bonjo, een blad door en voor gevangenen. Het krantje stopt want de financiering valt weg. Is dit een zegen of gaat er heel wat verloren? Wat was Bonjo precies?Jansen: "Het geld kan beter besteed worden dan een krantje voor boeven"

De New York Times traceerde een van de gevangenen die de moordpartij in Boetsja overleefde door te doen of hij dood was en de krant identificeerde ook de slachtoffers. Is het goed dat een krant dit soort onderzoek doet? Is dit wel betrouwbaar? Hoe achterhaalden ze dit?Ornstein: "Hadden we dit soort bewijs maar van de WOII gehad"

Rutte kiest de aanval als beste verdediging in het debat over het verwijderen van zijn sms'jes. We zagen een geprikkelde minister. Of was het strategisch denken? En wat is de uitkomst van dit debat?Ornstein: "Documenteren is voor de politici een risico"

We eindigen met het Taalteam door Jan Beuving