Fragment

Mediaforum met Bert Huisjes en Haroon Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Mediaforum met Bert Huisjes en Haroon Ali

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Haroon Ali en Spraakmaker Conny Rijken

Video niet beschikbaar

Het Mediamoment van Ali gaat over de protesten in Iran. Er is een protestlied wat nu viraal gaat. Het is niet zo luid en militant. Hoe maakt het een verschil? Het laat zien wat de krachten van sociale media zijn
Huisjes: "Ik vind het een Songfestival-achtig lied"

Huisjes Mediamoment gaat over de nieuwe functie van NPO-bestuurder en oud-politicus Martijn van Dam. Hij stuurt een samenwerking aan voor een nieuwe decentrale data-infrastructuur te onderzoeken en ontwikkelen die uitgaat van een persoonlijke datakluis. Wat betekent dat? Is het een nieuwe loze term voor uitgerangeerde politici?

Thierry ontkende jarenlang dat hij een complotdenker is, maar die tijd lijkt nu voorbij. In een online interview stelt hij dat de wereld geregeerd wordt door reptielen. Inhoudelijk valt daar veel op aan te merken, maar hoe vlieg je dat journalistiek gezien aan? Ga je nu als journalist anders om met al zijn uitspraken? Kan het iets mentaals zijn? Ali vindt hem er niet alert en fris ogen. Kan je om mentale problemen een tijdje uit je functie gezet worden?
Ali: "Een vriendin zei: nu ziet iedereen tenminste hoe knettergek ie is"

En de BBC bestaat 100 jaar! Veel van onze programma's komen uit Engeland en zijn ook geproduceerd door de BBC. Maar er is ook kritiek op een neo-koloniale blik. Is het BBC-model toch het ultieme model? En zou het opnieuw zo opgebouwd worden? Ali: "De komedies hebben wereldwijd impact gehad"