Fragment

Het Mediaforum met Kees Boonman en Ingrid Spijkers

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Kees Boonman en Ingrid Spijkers

Aan tafel zitten Kees Boonman, Ingrid Spijkers en Spraakmaker Sharon Gesthuizen.

Het mediamoment van Spijkers gaat over Bibian Mentel. Een moment waarvan we allemaal wisten dat het er aankwam, maar waar je als het zo ver is toch van schrikt. Paralympiër Bibian Mentel is overleden. Niet heel lang geleden had ze een interview bij Humberto Tan. Daarin sprak ze ook uit hoe dankbaar ze is met de mensen om haar heen. Dat raakt onze tafelgasten.

Boonman keek gisteren ‘de Boerenrepubliek’ van BNNVARA op NPO2: een vierdelige documentaireserie over boze boeren en zieke dieren. Gisteren ging het in deel 2 over de MKZ-crisis in 2001 en daarin sprak ook viroloog Ab Osterhaus. Waarom vond Boonman deze documentaire zo interessant?

Never a dull moment in politiek Den Haag. Gisteren kwam er dan een verklaring van de twee oud-verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma. Satirisch verslaggever van de EO: Diederik Smit interviewde Annemarie Jorritsma hierover. Vat deze satire het goed samen? Hoe kijkt Kees Boonman, politiek commentator, naar de huidige situatie in Den Haag? Sigrid Kaag sprak voornamelijk over nieuw leiderschap, maar heeft nu nog niet echt van zich laten horen. Is dat gek?

Urk en Krimpen aan den IJssel blijft de gemoederen bezighouden. Gisteren kwam er een brief van het genootschap hoofdredacteuren met als strekking: De politie had gisteren direct moeten ingrijpen, toen journalisten belaagd werden door kerkgangers. Spijkers heeft als hoofdredacteur deze brief ondertekend.