Fragment

Het mediaforum met Jan-Kees Emmer en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het mediaforum met Jan-Kees Emmer en Kefah Allush

Tekst volgt.

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Kefah Allush en Spraakmaker Inge Bryan.

Allush zijn Mediamoment gaat over Jassim al-Assadi die hij ooit heeft geïnterviewd en nu vermist is. Allush: “Wij weten dat strijden voor het milieu je in de cel kan laten belanden, maar in die contreien kan het je je leven kosten.” Is het belangrijk dat wij in Nederland ook weten dat deze man vermist is?

Emmer zijn mediamoment gaat over een uitnodiging van de koning.Jan-Kees Emmer was ooit ook koningshuisverslaggever voor de Telegraaf. Hoe kijk hij met de professionele bril naar dit filmpje? Emmer: “Ik denk dat hij het leuk vond dat hij een keer niet in de schaduw van zijn echtgenote stond”.

De hulpverlening in Turkije gaat een nieuwe fase in. Van zoeken naar overlevenden van de ramp en het bergen van de doden gaat de focus nu naar het helpen van slachtoffers die het hebben overleefd en de wederopbouw. De berichtgeving over de ramp gaat hiermee ook automatisch een nieuwe fase in. Emmer: “Het is wel heel gemakkelijk om een item te maken over wat er allemaal fout gaat”. Gaan journalisten niet te snel over naar zaken als schuld en boete?

Is het een vogel, is het een vliegtuig? Nee het is een Chinese weerballon. Toch? Bryan: “Als het spionage apparatuur is, is het een hele goede bron.” Nemen we de dreiging serieus genoeg?