Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Gijs Groenteman

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Gijs Groenteman

We bespreken een uitspraak van ministerSigird Kaag op het D66-congres. ‘Laat je niet gek maken door de Nederlandsemedia,’ zou zij daar hebben gezegd tegen een groep Syriërs die te gast was. DeTelegraaf schreef hierover en PVV-kamerlid Martin Bosma noemt het een ‘bizarreuitspraak’. Is dat het inderdaad? Had ze voorzichtiger moeten zijn omdat jeweet dat een uitspraak uit context kan worden gehaald?


Aan tafel zitten Spraakmaker en oudambassadeur Ed Kronenburg, hoofdredacteur van Vrij Nederland Ward Wijndelts enpodcastmaker Gijs Groenteman.


Ook de berichtgeving rond het incidentbij de Kick Out Zwarte Piet vergadering van dit weekend wordt besproken.Tegenstanders gooiden vuurwerk naar binnen en auto’s werden vernield. Eerstwerd er gesproken van een ‘tegendemonstratie’, later werd deze woordkeuzebijgeschaafd. Hoe komt het dat eerste de verkeerde terminologie werd gebruikt?


Bij het koffie-apparaat zal het op menigwerkplek vandaag zijn gegaan over het nieuws dat Andre Hazes en BridgetMaasland iets met elkaar zouden hebben. Dat kunnen wij dan ook niet ongemoeidlaten.

Video niet beschikbaar