Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Sandrina Hadderingh

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Sandrina Hadderingh

Aan tafel zitten Ward Wijndelts en Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Het mediamoment van Hadderingh gaat over het nieuws over de wethouder Sociaal Domein Rosalie van Rijn van de gemeente Wijdemeren. Zij gaat opnieuw kijken naar een zaak van een vrouw met een bijstandsuitkering, die ruim 7000 euro moet terugbetalen. - Opvallend is dat nieuws over deze vrouw in het weekend op social media rondging en vervolgens enorm breed wordt opgepakt, van kamerleden tot nationaal nieuws. Hoe werkt dat volgens Hadderingh? ‘’Vroeger kreeg je een fax op de redactie, nu krijg je een tweet’’, vult Wijndelts aan.

Het mediamoment van Wijndelts gaat over het Oxford/AstraZeneca nieuws wat een beetje is ondergesneeuwd volgens hem. Dat vaccin leek eerst niet effectief, maar gisteren gaf de directeur een interview aan Sunday Times dat het toch wél goed blijkt te zijn. ‘’Ik heb het getweet als het grootste nieuws van 2020, want het was prettig nieuws’’, aldus Wijndelts.

Verder wordt de voortgang van het vaccin in Nederland besproken. De Volkskrant opende vandaag met een uitgebreide reconstructie waarom wij als Nederland het allerlaatste land in Europa zijn dat zal beginnen met het prikken van het vaccin. Hoe kijken de forumleden hierna? Bij Wijndelts ‘’druipt de frustratie ervan af’’. Bij Hadderingh rijst de vraag waarom onze buurlanden het wel kunnen en wij dan niet?

Ook komt het Jaaroverzicht van de NOS ter sprake, wat gisteravond is uitgezonden. Hoe gaat Hadderingh met Omroep Gelderland om met een overzicht van dit jaar? ‘’Je kan ook een klein beetje naar voren kijken, en licht aan het einde van de tunnel schetsen’’, aldus Hadderingh. Volgens Wijndelts moet je in elk goed jaaroverzicht ‘’iets zien wat je nog niet hebt gezien, en een traantje wegpinken’’.

Wijndelts sluit het mediaforum af met nieuws over Vrij Nederland.