Fragment

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Bert Huisjes en Freek Staps

Het mediamoment van Staps is nieuws dat eigenlijk geen nieuws was. Een echtpaar op de Diamond Princess beweerde op Facebook dat ze meteen drone flessen wijn hadden besteld. Veel media maakte er melding van, maar het bleek een grapje te zijn. Is dit het gevaar van sociale media of het gevaar van slechte journalistiek?

 

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Freek Staps en Spraakmaker Bob Witman.

 

En vóór het Nederlandse bombardement in het Iraakse Hawija, waarbij zeker zeventig burgers om het leven kwamen, was bekend dat"de verwachte nevenschade groter zou kunnen zijn" dan uit berekeningen naar voren kwam. Dat blijkt uit interne documenten van Defensie,die met een beroep van NOS en NRC op de Wet Openbaarheid van Bestuur zijn vrijgegeven. Is dit een goed verhaal? Waarom leest Huisjes dit bericht met een zekere ergernis?

 

Tot slot: André en Bridget, Marco en Leontine, Rico en Jackie. Scheidingsnieuws is topnieuws. De dagen dat alleen de Privé en Story erover berichtten ligt ver achter ons ons. Vandaag op de voorpagina Telegraaf over Bridget en André: een foto met de tekst “het begin van het eind”. Is het nieuws of entertainment? Of is entertainment ook nieuws? Wanneer breng je iets als nieuws? Staps van ANP vertelt hier meer over, ook aan de hand van de 4 B’s…