Fragment

Het Mediaforum met Elske Schouten en Frénk van der Linden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Elske Schouten en Frénk van der Linden

Aan tafel zitten Elske Schouten, Frénk van der Linden en Spraakmaker Sanne Rooseboom

Het Mediamoment van Van der Linden gaat over zijn optreden in Op1 over het gedicht van Pim Lammers. Hij besprak de mediadynamiek na de anonieme online bedreigingen? Is het daarom een goed idee om in te loggen met je DigiD op sociale media? Zal online haat afnemen als het duidelijk is wie je bent?

Pre-bunking is het Mediamoment van Schouten. Het is vroege voorlichting over fake news, en Google zet er steeds meer op in. Dat blijkt goed te werken. Waar wijzen ze op en welke tips geven ze? En is het wel de rol van Google om de gebruikers dit te leren?

Vandaag is de grote GIRO555 actie: de landelijke actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Van der Linden heeft al achter de telefoon gezeten. Hoe was dat voor hem? NRC doet niet mee met dit soort acties. Waarom vinden ze het niet passen?Er was gisteravond de documentaire 'Oranje helmen in Turkije' te zien van Geertjan Lassche die meeging met de Nederlandse reddingwerkers van USAR. Wat raakte de forumleden? Van der Linden: "Het blijft hangen en kruipt onder je huid"