Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Arjan Snijders en Spraakmaker Hubert Smeets.

Het mediamoment van Snijders gaat over het lijstjesseizoen. Bij de radiozenders kun je er niet om heen; lijsten zoals Evergreen Top 1000, SLAM Dance 1000… Is dit iets typisch Nederlands? Waarom zijn die lijstjes een succes? En wat is het doel?

Het mediamoment van Wijndelt gaat over een stuk in het Volkskrant Magazine met bekende journalisten Thomas Rueb en Antoinette Scheulderman. Bovenaan stond ‘advertentie’. De bedoeling ervan is dat de lezer niet doorheeft dat het om een advertentie gaat. Is dit niet goed voor de journalistieke geloofwaardigheid?

Dan hebben we het over een gruwelijke steekpartij in Den Bosch, waarbij een jonge vrouw van 20 jaar om het leven kwam. Veel aandacht in de media ging vooral  uit naar het feit dat het live te volgen was op Instagram... Is dit te voorkomen? De politie deed direct een oproep om de beelden niet te verspreiden.

De besmettingscijfers  stijgen weer. Vanuit ziekenhuizen klinkt de roep om de maatregelen weer aan te scherpen; de ouderenbond  en de PvdA sluiten zich daar ook bij aan. Wijndelts wil het ook hebben over de discussie rondom de corona-noodwet. Wordt die genoeg gevoerd en op een goede manier?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.