Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Leonard Ornstein

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Leonard Ornstein

Aan tafel Martha Riemsma, Leonard Ornstein en Spraakmaker Joany Krijt. 

Voor het mediamoment van Ornstein kijken we naar de staalfabriek van Tata Steel in IJmuiden. Want gisteren was de directeur daarvan te gast bij Nieuwsuur om te praten over de gezondheidsrisico's in de omgeving. Zijn optreden was een schuldbekentenis voor jaren aan vervuiling. Is dit een omslagpunt voor hoe we naar vervuilende industrieën aankijken? 

Riemsma focust in haar mediamoment op het talkshow programma OP1. Want Eppo van Nispen kwam gisteren in het programma langs om fragmenten te laten zien van 70 jaar aan politieke tv-verslaggeving. Zijn politiek verslaggevers van nu het respect kwijtgeraakt? Of is het puur alleen de aanspreekvorm die is veranderd?

Verder is er aandacht voor het formatie-eindverslag. Mariëtte Hamer gooide uitzonderlijk somber de handdoek in de ring, zo noemde ze gisteren bij de persconferentie 'beeldvorming' te belangrijk was tijdens de formatie overleggen. Het was namelijk niet de inhoud, maar de angst voor slechte pr, die zorgde voor de impasse in de formatie die nu al bijna een half jaar duurt. Waarom zijn ze zó bezig daarmee? En is dit een ontwikkeling van de laatste tijd of is dit al veel langer aan de gang?

Tot slot, ABBA! Na bijna 40 jaar werd er gisteren nieuw werk gepresenteerd en we kunnen er niet onderuit om het te evalueren. Ook maakte de hitmachine bekend dit najaar in hologram-vorm te gaan optreden in een speciaal voor hen gebouwd stadion in Londen. De band past zich naadloos aan de nieuwe tijden. Worden fans van het eerste uur daarin wel bediend?

We besluiten het Mediaforum met een bijdrage van het Taalteam.