Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Freek Staps

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Thomas Muntz, Freek Staps en Spraakmaker Anita Witzier.

Volgens Staps is het de taak van de media om mensen, vooral Amerikanen, erop te wijzen dat het dit jaar anders zal gaan dan anders en niet in één nacht de nieuwe president wordt gekozen. Door het stemmen met post en andere maatregelen gaat dit meer tijd kosten. Moeten media zorgen dat mensen niet de verwachting hebben dat het wel in één nacht gebeurd? En hoe gaan we ermee om als beide partijen de winst gaan claimen?

Het mediamoment van Muntz gaat over Grapperhaus en de Britse schrijver Graham Greene. Muntz zag gisteren Grapperhaus door het stof gaan in de Tweede Kamer en moest denken aan het werk van die Britse schrijver. Hij legt uit waarom.

De voormalig prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle tekenen een deal met Netflix, meldt The New York Times. Het stel is een eigen productiebedrijf begonnen en gaat films, documentaires en series maken. In een paar docu’s zullen ze ook zelf te zien zijn. Is dit een gouden zet van Netflix? Of juist vooral van Harry en Meghan? Gaat het om de beste programma’s, of de “beste namen” binnen te halen?

Ook te gast is Ilan Hoekstra, podcastmaker voor Alicante, onderdeel ook van deze zender. Vandaag komen zij met een nieuwe aflevering en daarvoor zijn ze op bezoek gegaan bij de redactie van ‘De Andere Krant.’ Hoe kwam de podcast tot stand? Hoekstra: “We moesten eerst door verwijten heen voordat we met deze mensen in gesprek konden”. Hoe belangrijk is het om De Andere Krant een podium te bieden? Zijn de artikelen in die krant feitelijk en onderbouwd? En kun je het vergelijken met reguliere media? En waarom haalt het nieuws uit De Andere Krant de reguliere media niet? Staps: “We zien dit niet in de reguliere media omdat het vaak ononderbouwde claims zijn”.