Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Henrike van Gelder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Henrike van Gelder

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Henrike van Gelder en Spraakmaker Tineke Abma

Video niet beschikbaar

Van Gelders Mediamoment ging over een reportage van het NOS Jeugdjournaal over het onkambare-haar-syndroom. Volgens van Gelder hebben we het te vaak over zware onderwerpen in het nieuws en ze merkt dat kinderen daardoor niet meer naar het nieuws willen kijken.Is het dan fijn soms niet alleen maar zwaar nieuws te kijken?

Het Mediamoment van Ornstein gaat over een artikel van Volkskrant journalist Kaya Bouma dat moet helpen moet helpen om namen gemakkelijker te kunnen onthouden. Valt hierin ook het belang van luchtig nieuws te zien?

Verder wordt het verassingsbezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Kyiv besproken. Maandenlang zijn er in het geheim voorbereidingen getroffen om dit mogelijk te maken. Wat zagen we precies toen we keken naar hun loopje door Kyiv? Is het beeldvorming of een belangrijk politiek gesprek? 

We hebben het ook over de demonstrerende menigte in Diepenheim. De Volkskrant en Nieuwsuur zochten uit wie Kaag stonden op te wachten bij het debat. Ze schoof zelf aan bij Khalid&Sophie. Wat viel er op aan de berichtgeving hierover? En wat is de mening over Jeroen Pauw in deze talkshow? 

Hoe maak je de provinciale statenverkiezingen weer aantrekkelijk? Blind dates met politici? Of een quiz zoals Kiespijn? Het is de vraag wat er uit springt in de media. Van Gelder: "Als je mensen naar de stembus wilt krijgen, moet je ze wel duidelijk maken dat het ergens over gaat en als ik dit soort programma’s zie dan denk ik: Het is enig om naar te kijken maar ik weet niet of mensen echt naar de stembus gaan."