Fragment

Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Rennie Rijpma en Elger van der Wel

Aan tafel zitten Rennie Rijpma, Elger van der Wel en Spraakmaker Paul Mosterd

Video niet beschikbaar

Het Mediamoment van Van der Wel gaat over podcasts en of gebruikers bereid zijn te betalen voor de content. Podimo doet het sinds kort in Nederland en gaf gratis een half jaar abonnement weg. Die loopt deze maand af. Blijven de klanten betalen?Van der Wel: "De grote belofte is nog niet helemaal de waarheid geworden"

Rijpma's Mediamoment is de tweet van Iker Casillas die via Twitter deed alsof hij uit de kast kwam. Hoe werd hierop gereageerd en wat betekent dit voor mannen die hiermee worstelen? Is de ophef proportioneel? Ook de NOS trapte in deze 'grap'.... Rijpma: "De omgeving is niet uitnodigend genoeg"

Dan hebben we het over het programma Spoorloos, het programma dat geadopteerde kinderen herenigt met hun biologische ouders. In tenminste twee gevallen is het verkeerd gegaan, de mismatch is ook erkend. Hoe kwam dit aan bij onze gasten? Wat staat het programma te doen en hoe ga je om met een fixer? Hoe controleer je die?Rijpma: "Dat er iets mis kan gaan is niet verwonderlijk maar pijnlijk uiteraard"

Dan is er ophef over een nieuwe digitale advertentie van DPG Media. Naadloze advertenties, die te veel lijken op echte artikelen. Ze gaan op in de omgeving. Is het begrijpelijk dat DPG Media die kant op gaat? Hoe onderhoud je een goede scheiding tussen journalistieke content en advertenties? Kan je makkelijk de mediaconsument misleiden?Van der Wel: "De kans op interactie is veel groter"