Fragment

Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sandrina Hadderingh en Freek Staps

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Freek Staps en Spraakmaker Fatimzahra Baba

Video niet beschikbaar

Voordat we de Mediamomenten van de gasten behandelen hebben we het eerst over de dood van een journalist van Al Jazeera. Shireen Abu Akleh is doodgeschoten terwijl ze verslag deed op de Westelijke Jordaanoever. Volgens Al Jazeera werd ze gedood door kogels van het Israëlische leger. Hoe reageren zij daar op? En hoeveel Nederlandse journalisten overlijden er jaarlijks?
Staps: "Al Jazeera noemt het een executie"

Staps' Mediamoment is het honderjarige bestaan van de BBC. Ze hebben zelf onderzoek gedaan naar hun relevantie. Wat kwam daaruit?  En hoe groot is de rol van de publieke omroep hier in Nederland? Wat zou er gebeuren als de NPO gesaneerd wordt?
Hadderingh: "We worden betaald van belastinggeld en dat proberen we zo goed mogelijk te besteden"

Het Mediamoment van Hadderingh gaat over het drama in Geldermalsen. In een woning werden twee lichamen gevonden van een moeder (38) en haar zoontje (6). Hoe bericht je als redactie hierover? Wat meldt de politie hierover en werken ze mee aan een publicatie? Wanneer is dit voor het ANP nationaal nieuws?

Verder hebben we het over de boycot van Russische staatsmedia. Media-staatssecretaris Gunay Uslu schaart zich achter het standpunt van de EU om Russische zenders te blijven verbieden. Hoe denken onze Mediaforumleden hierover? Is het propaganda of gaat dit ten koste van de vrijheid van meningsuiting?
Staps: "Ik vind het gevaarlijk als politici dat oordeel willen vellen voor ons"

Als laatste behandelen we een foto uit de Spaanse politiek. De Spaanse minister Calvino liep weg van het foto-moment omdat ze de enige vrouw zou zijn. Is het goed dat zij is weggelopen? En moeten mannen niet ook een standpunt innemen?

We eindigen met het TaalTeam door Jan Beuving