Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Arjan Snijders en Spraakmaker Louise Fresco

Het Mediaforum wordt afgetrapt met het mediamoment van Snijders. Hij is de stichter van het radiofeestje, het RadioGala van het jaar. Natuurlijk gaat zijn moment dan ook over dat gala en de prijzen die daar zijn uitgereikt. Waaronder bijvoorbeeld de Gouden RadioRing. Is het logisch dat dit gala niet meer integraal te volgen is via radio of stream? En waarom zijn de prijzen voor beste presentator en presentatrice samengevoegd? 

Het mediamoment van Brandsma gaat over de Raad voor de Journalistiek. Er stond namelijk een opiniestuk hierover in NRC, waarin Journalisten Jeroen Trommelen en Evert de Vos betogen dat de Raad zich serieus moet afvragen wat zijn bestaansrecht nog is. Zou het in een andere vorm wel nog toekomst kunnen hebben? Of is de gewone rechtbank afdoende? 

Verder gaat het over het aangekondigde protest van Extinction Rebellion. Er is namelijk veel media aandacht voor de mogelijke protesten en de zes activisten die zijn opgepakt. Na de arrestaties ontstaat ophef en boosheid in de media. Is de mediadynamiek iets waar het OM vooraf rekening mee moet houden?

Het Mediaforum wordt afgesloten door Kiki Schippers in het Taalteam.