Fragment

Het Mediaforum met Barbara Barend en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Barbara Barend en Arjen Fortuin

In het Mediaforum zitten Barbara Barend, Arjen Fortuin en Spraakmaker Alexander Pechtold.

Voor het mediamoment van Fortuin gaan we naar Funda. Het beroemde houten huis waar Maarten en Eva Biesheuvel in Leiden in gewoond hebben staat te koop voor bijna een half miljoen euro. Biesheuvel overleed 30 juni dit jaar. Wat hoopt Fortuin dat er met dit huis gaat gebeuren? Fortuin: “Ik hoop dat er een huisjesmelker met een hart opstaat”.

Het mediamoment van Barend gaat over de United Spits Marcus Rashford. Hij heeft een actie opgezet die vooral via sociale media groot werd. Barend legt uit wat het verhaal is.

Ook hebben we het over de wielrenner Wilco Kelderman en zijn bijzondere prestatie, namelijk: 3de bij de Giro. Maar er zijn gemengde reacties te lezen en te horen over deze prestatie. Want even leek het natuurlijk alsof hij de Giro zou winnen. Barend: “Verlies kan bijna nog mooier soms zijn dan winst”. Wat zeggen de verschillende berichten over de Nederlandse sportpers? Fortuin: “De Nederlandse sportpers is zo aan het vooruit rekenen dat de teleurstelling enorm is als sport ineens toch weer onvoorspelbaar blijkt”.

Het eerste seizoen van De Vooravond zit erop. Hoe hebben onze mediakenners gekeken? Is het een geslaagd duo, Renze en Fidan? Pechtold zat toen hij in de politiek zat met enige regelmaat aan talkshowtafels. Hoe ga je er als geïnterviewde mee om, als je bijvoorbeeld weet dat het presentatieduo nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is? Hoe belangrijk is het maken van vlieguren, voordat je op een prominente plek mag presenteren? De Vooravond scoorde erg goed, elke dag rond de miljoen kijkers. Vanavond is Margriet van der Linden weer te zien, met haar 4de seizoen van M. Wat zijn de verwachtingen?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.