Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Paul Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Paul Jansen

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Paul Jansen en Spraakmaker Marcel Hensema

Jansens Mediamoment gaat over het feit dat hij dacht dat het gisteren 1 april was. Hij las twee berichten waarvan hij dacht: is dit echt waar? Het eerste gaat over otters en het andere over vrachtwagens. Jansen: "Op NU.nl is dat nogal plastisch verwoord" Wat verbaasde hem en is hij wel eens als journalist in een 1-aprilgrap getrapt? Spraakmaker Hensema vertelt welke grap hij laatst had uitgehaald...

Het Mediamoment van Kantelberg gaat over Nintendo. De hoofdontwerper van de gameconsole is vorige week is overleden. Hij is vrij anoniem gestorven. Hoe kon dat gebeuren? Waarom is dit nieuws veel mensen ontgaan?Kantelberg: "Hierbij een klein monumentje"

En we hebben het over het coalitieakkoord. Dat ging onder andere over of er nou wel of niet werd bezuinigd op de zorg. Maar in de analyses vanochtend ging het er ook over of we iets terugzien van de nieuwe bestuurscultuur. Is er al vernieuwde openheid die zo gewenst is? Kantelberg: "Het is een scheet in een netje, je ruikt hem wel maar je ziet hem niet " Maar is die wens wel verstandig en kunnen we die nu al verwachten?Jansen: "Er zijn wel een aantal piketpalen geslagen"

En als laatste bespreken we Zeewolde. Gisteren stemde de gemeenteraad in met de komst van een datacenter van Facebooks moederbedrijf Meta. Interessant is de rol van de media en de landelijke politiek. Zo zeiden meerdere raadsleden dat de druk onder meer door media-aandacht de afgelopen twee weken erg toe was genomen. Kantelberg: "Ze hebben volkomen gelijk dat ze op hun teentjes getrapt zijn" Hoe valt de toenemende media-aandacht te verklaren? Ook de landelijke politiek ging zich er mee bemoeien waardoor de druk nog meer toenam. Heeft dat het besluit beïnvloed?Jansen: "Je moet het onderscheid maken tussen media-aandacht en politieke druk"