Fragment

Het mediaforum met Ingrid Spijkers en Arno Kantelberg

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het mediaforum met Ingrid Spijkers en Arno Kantelberg

Het mediaforum met Ingrid Spijkers, Arno Kantelberg en Spraakmaker fotojournalist Ilvy Nijokiktjien.

Kantelberg zijn mediamoment is de actiedag gisteren van Giro-555. Hij deed zelf ook mee in het belteam. Toen hij thuiskwam hoorde hij op de tv de zangeres Karsu zingen achter de piano. “Als je het hebt over ontreddering of het gezicht van, dan is de zangeres Karsu dat wel geworden”. Is de emotie nu nog groter dan voorgaande rampen?

Spijkers haar mediamoment gaat over de beelden van de ramp en het gebruik van beelden in de media. Zo kennen we allemaal het beeld van de man die de hand vasthoudt van zijn dode dochter. “Als media heb je de verplichting om goed na te denken over de consequenties.” Hoe ga je daarmee om?

De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan, en daarbij horen natuurlijk verkiezingsdebatten. Daarbij mag het RTL Verkiezingsdebat niet ontbreken maar dat gaat wél gebeuren. Omdat niet alle partijen het eens waren geworden over de timing van het debat, twee weken van tevoren, én omdat de keuze voor welke partijen mogen deelnemen niet voor iedereen acceptabel was. Kantelberg: “Die debatten zijn bedoeld om een thermometer in het Binnenhof te steken”. Hebben we op een gegeven moment genoeg van debatten?

Tot slot ging het in het Mediaforum ook nog even over trollen. Gisteren kwam Nieuwsuur namelijk met een groot onderzoek naar bedrijven die online fake-accounts aanmaken. Wat moet je hier als consument mee?

Video niet beschikbaar