Fragment

Het Mediaforum met Pieter Klok en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Pieter Klok en Elger van der Wel

Aan tafel zitten Pieter Klok, Elger van der Wel en Spraakmaker Miljuska van 't Lam

Het Mediamoment van Van der Wel is de Nationale Nieuwsapp Monitor. Steeds meer nieuwsapps worden gebruikt. 12 miljoen Nederlanders om precies te zijn. Welke doen het goed? En waarom is dat opvallend? We hebben het ook over de populariteit van de Volkskrant-appVan der Wel: "Mensen gebruiken gemiddeld vijf nieuwsapps"

Kloks Mediamoment is de opmars van Oekraïne tegen Rusland. Ze heroveren steeds meer terrein en dat is ook te zien in de Russische media. Wat zien de Russen op hun staatstelevisie? En hoeveel valt er met zekerheid te zeggen over wat er gebeurt aan het front?

In eigen land werken we toe naar Prinsjesdag. De nood onder de bevolking is hoog en het kabinet wil wachten tot de 3e dinsdag met het presenteren van plannen. Is dat niet veel te laat? Hoe lang houden we deze traditie nog in stand? Er bestaat een kans dat het volgend jaar in de lente plaats vindtVan der Wel: "Dan heb je toch een bord voor je kop?"

We gaan het hebben over kranten en de bezorging daarvan. Hij komt steeds later en dat leidt tot frustratie. Kranten worden nu eerder gedrukt, ofwel de krant zakt. Hoe laat wordt de krant naar de drukker gestuurd? En wat zijn de gevolgen voor de krant? Abonnees haken nog niet massaal af...

We eindigen met de HJ Schoo-lezing. Dilan Yesilgöz-Zegerius uitte haar zorgen over het wantrouwen tussen burgers en overheid, nepnieuws en wokisme. Is extreemrechts een evengrote bedreiging als het wokisme? En wat is dat eigenlijk? Het lijken synoniemen voor polarisering...Klok: "Ik zie niet in hoe dit een bedreiging voor de rechtsstaat is"