Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Frénk van der Linden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Frénk van der Linden

Van der Linden bespreekt het overlijden van Maarten Biesheuvel, de ‘koning van het korte verhaal’. Hij heeft in zijn tijd veel gevoelens losgemaakt met zijn verhalen. Een man in zijn laatste jaren op de grens leefde van krankzinnigheid, wat betekende dit voor zijn verhalen? Is er ruimte voor het loslaten van decorum binnen het schrijfvak?

Aan tafel zitten Frénk van der Linden, Martha Riemsma en Spraakmaker Emilie Gordenker.

Het Mediamoment van Martha Riemsma is een ode aan de journalistiek. Zij vierde het 40-jarig bij de zaak zijn van een vriendin, wat haar aan het denken zette over de verhalen die ze in de afgelopen jaren heeft mogen horen. De media staat niet altijd in een goed daglicht, maar zij trof nostalgie en veel mooie verhalen aan in het vak.

We gaan naar de Verenigde Staten. Trump heeft opgeroepen om niet te stemmen met de post, want dat zou fraudegevoelig zijn. Hij probeerde hiermee de aandacht af te leiden van slechte economische berichtgeving. De republikeinse senatoren hebben Trump nu voor de eerste keer tegengesproken. Waar ligt hun integriteit? Waarom was deze bliksemafleider de druppel die de emmer deed overlopen? En wat maakt Trump zo onaanraakbaar?
We besluiten het Mediaforum met Lennart van Dijk van het Taalteam.