Fragment

Stand.nl: Het overmatig schermgebruik ontwricht deze generatie jongeren

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: Het overmatig schermgebruik ontwricht deze generatie jongeren

Nederlandse tieners vinden dat zij te vaak met hun telefoon, tablet of laptop bezig zijn. Dat blijkt uit onderzoek dat de Volkskrant liet uitvoeren. 7 op de 10 tieners vindt het zelfs jammer dat er tegenwoordig minder wordt buiten gespeeld.

Gemiddeld besteden ze in hun vrije tijd 3 uur en 20 minuten per dag voor een scherm. En dat heeft negatieve gevolgen op de gezondheid: jongeren slapen slechter, kunnen zich niet goed concentreren, hebben last van rug en schouders en ook hun zicht gaat achteruit. Ruim de helft van de jongeren maakt zich hier zorgen over, maar weet niet hoe het tij te keren.

Wat vind jij? Vormt het telefoongebruik inderdaad een groot probleem of groeien tieners vanzelf over hun overmatige schermgebruik heen? En hoe zit dat met jouw eigen kinderen; zijn er bepaalde regels waar zij zich aan moeten houden? We horen het graag!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!