Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Haroon Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Haroon Ali

We bespreken de cover van Privé met daarop een grote foto van het zoontje van André Hazes Junior (André Junior Junior) met daarbij de tekst: ‘Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit?’ Hazes stapt hierom naar de rechter. Privé had zijn kind niet zo mogen afbeelden met die tekst erbij, vindt hij. Heeft hij een punt? Is het ethisch verantwoord om foto’s van kinderen, die zelf geen inspraak hebben, te delen?

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Haroon Ali en Spraakmaker Marc Dullaert.

Ook hebben we het over opruimgoeroe Marie Kondo die een webshop is begonnen. Eerst spoorde zij mensen aan om spullen weg te doen: wat zit hier achter?

Tot slot gaat het over de gebeurtenissen die zondag bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior plaatsvonden. Gisteren maakte het Nederlands elftal nog een statement door eerst een foto te publiceren waarin ze in een kring staan, met de tekst #noracism erbij, en na het eerste goal in Nederland tegen Estland hielden Wijnaldum en De Jong hun armen naast elkaar. Een ‘krachtig gebaar’ volgens het AD en de Telegraaf heeft het over ‘Zwart en Wit zijn één’. Wat is het effect van de media op dit proces?