Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Bert Huisjes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Bert Huisjes

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Bert Huisjes en Spraakmaker Oeke Hoogendijk

Huisjes' Mediamoment gaat over Podium Witteman, het programma gaat stoppen. Wat was zijn interviewstijl en wat heeft hij betekend voor de Nederlandse journalistiek?
Huisjes: "Hij heeft zichzelf altijd verbeterd"

Het Mediamoment van Emmer gaat over een Amerikaans krantenartikel. De VS helpen Oekraïne bij het opsporen van Russische generaals. Is het handig dat dit bekend is geworden? Tegen wie zit Rusland precies te vechten? Moeten journalisten dit dan wel verspreiden?

Verder bespreken we de dodenherdenking. Na de leegte van afgelopen jaren stond nu de Dam weer helemaal vol. Wat blijft er van bij? En hoe komen de media steeds weer aan nieuwe verhalen om te vertellen over de oorlog?
Emmer: "Je kunt je afvragen hoe nieuw de verhalen zijn" 

Als laatste hebben we het over Feyenoord. De club speelt vanavond tegen Olympique Marseille. Er is veel aandacht voor, is dat terecht? Het doet terugdenken aan een finale van twintig jaar terug...

Als laatste hebben we het over het NPO fonds. Het financiert grote documentaires en fictieseries maar het gaat verdwijnen in zijn huidige vorm. Waar gaat het geld heen en gaan er mooie producties verloren?
Huisjes: "We moeten heel voorzichtig omgaan met subsidiegeld"