Fragment

Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Renzo Veenstra

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Gert-Jaap Hoekman en Renzo Veenstra

Aan tafel zitten Gert-Jaap Hoekman, Renzo Veenstra en Spraakmaker Francesco Veenstra

Het Mediamoment van Hoekman gaat over Omroep Gelderland. Boeren stonden daar gisteren voor het gebouw te protesteren. Zij willen dat de omroep een WOB-verzoek intrekt om erachter te komen hoeveel dieren boeren in Gelderland houden. Wat vinden onze Mediaforumleden van deze actie?
Veenstra: "Er is een soort wanhoop bij die boeren tegen de pers"

Veenstra's Mediamoment is de krant. Klassiek dik waren ze vandaag. Hij heeft ze al doorgebladerd en genoot van één krant in het bijzonder... Verkopen de kranten beter door die kerstbijlages?
Hoekman: "Wij moesten het altijd hebben van de kerstbijlage"

Verder bespreken we de kerstinterviews. Het is een klassieker in de kerstspecials van de kranten: politici die terugblikken op het afgelopen jaar. Rutte doet het traditiegetrouw in de Telegraaf. Sigrid Kaag pakt in het AD haar podium. Wat vonden onze Mediaforumleden ervan? Het kerstinterview van Kaag week af van die van de minister-president. Zij had een andere houding dan Rutte. Hoe verschilde het en hoe kwamen beide personen eruit naar voren?
Hoekman: "Kaag gaat veel meer door het stof"

Als laatste gaan we naar een universitair onderzoek over Omikron. Uit een nieuw onderzoek van een vermaarde Londense Universiteit, het Imperial College lijkt de nieuwe variant zeer besmettelijk, maar we worden er minder ziek van. Wallstreet reageert hierop en de beurs steeg. Een hoop mitsen en maren in de nieuwsbulletins gisteren, is dit dus goed nieuws waar we op kunnen vertrouwen? Hoe verspreid je nieuws over een nieuwe variant als er maar 1 groot onderzoek is geweest? Veenstra moest terugdenken aan het begin van de pandemie...
Veenstra: "Tegelijkertijd weten we dat er morgen weer een ander onderzoek kan verschijnen"

Na het Mediaforum is Eveline van Rijswijk te horen met het TaalTeam