Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Kees Boonman

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Kees Boonman

Aan tafel zitten Kees Boonman, Arno Kantelberg en Spraakmaker Michael Persson.

Het mediamoment van Boonman gaat over de update van de informateurs Remkes en Koolmees over de kabinetsformatie. Wat viel hem op?

Het mediamoment van Kantelberg gaat over het overlijden van Sien van Sesamstraat. De Vlaamse Sien Diels overleed op 74-jarige leeftijd. Jarenlang was ze een soort moederfiguur en had ze haar eigen winkeltje in Sesamstraat.

Dan hebben we het over het overlijden van de voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell. Powell was jarenlang een 'rising star' in de Amerikaanse politiek. Hij doorliep hoge rangen in het leger, maar zal vooral herinnerd blijven om die ene omstreden toespraak voor de VN-Veiligheidsraad in 2003, over dat er massavernietigingswapens aanwezig zouden zijn in Irak.
Later gaf Powell aan dat die hele speech een 'donkere pijnlijke vlek' op zijn staat van dienst was. Zijn persconferenties, of speeches van bijvoorbeeld het Amerikaanse leger hierna veranderd?

Verder: Europarlementariërs roepen grote bedrijven op niet meer te gaan adverteren via techreuzen als Facebook en Google. Dit vanwege de ontwrichtende invloed ervan op onze maatschappij. Hoe zien deze Europese parlementariërs van 4 partijen het precies voor zich? Wat willen ze precies bereiken?