Fragment

Het Mediaforum met Mireille van Ark en Ward Wijndelts

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Mireille van Ark en Ward Wijndelts

Hoofdredacteur van BNR Van Ark was gisterochtend aanwezig bij de opening van de AEX. Dat terwijl gisteren de beurs flink kelderde. Op de redactie van BNR begon daarom de discussie hoe hierover te berichten. “Op dat moment zijn we liever ietsje later. Liever terughoudend en duidelijk in kaart krijgen wat er gebeurt in plaats van meteen alles op de zender te gooien.” 

Aan tafel zitten Mireille van Ark, Ward Wijndelts en Spraakmaker en econoom Rens van Tilburg. Voor het eerst sinds de crisis van 2008 ging de beurs flink onderuit. Van Tilburg: “Wat daar gisteren gebeurde op de beurs was wel heel bijzonder. Misschien niet ongekend, maar wél historisch.”

Daarnaast had Ward Weindelts het over Frits Huffnagel, die in opspraak raakte na een uitspraak in Stand.nl, vorige week in Spraakmakers. “Volgens mij ging hier mis dat een bestuursfunctie gecombineerd is met een wilde kroeg uitspraak in en radioprogramma. Dat is in zijn gezicht ontploft en daar heeft hij waarschijnlijk spijt van.” Huffnagel en de rest van het bestuur van Amsterdam Gay Pride zijn opgestapt na de commotie. Volgens Weindelts heeft dit niet te maken met ‘cancel-culture’ maar met een ‘onhandige bestuurder.’