Fragment

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Renzo Veenstra

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Martha Riemsma en Renzo Veenstra

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Renzo Veenstra en Spraakmaker Gerdi Verbeet

Het Mediamoment van Riemsma gaat over het voorval op de A2 gisteren. John van den Heuvel leek klemgereden te worden. De politie werd snel ingeschakeld en arresteerde 1 persoon. Is het een slechte film die realiteit is geworden? Wordt er geschrokken gereageerd? Wat doet de journalistiek ermee?
Riemsma: "De voorzitter van het NVJ waarschuwt voor Italiaanse toestanden"

Veenstra’s Mediamoment gaat over de terugkeer van Rita Verdonk in de politiek. Zij schoof aan bij Beau om er over te vertellen. Verbeet: "Waarschijnlijk heeft ze toch een missie". Maar is ze eigenlijkgemist in Den Haag? En wat gaat ze precies doen? 
Verbeet: "Ik had iets van 'Return of the Rita'"

Dan gaan we verder naar Hugo de Jonge. Hij evalueerde in Op1 over het coronabeleid. Een heftige tijd was het voor hem en zijn gezin. Is het beeld van hem gekanteld? Hoe ging hij in de talkshow om met kritiek op zijn rol? Er wordt geconcludeerd dat de politieke cultuur is veranderd in een afrekencultuur. 
Riemsma: "Alle kritiek glijdt ook wel heel makkelijk van hem af"

Volgens Gerdi Verbeet hebben media een grote rol in het betrekken van burgers bij de lokale politiek. Dat trekken we direct in twijfel, is dat niet de rol van de politiek zelf? Je hebt ook de pers nodig, zegt Verbeet, zodat de burger inzicht heeft in de verschillen tussen partijen. Met twee hoofdredacteuren van lokale omroepen praten we hier over door. Hoe pakken zij het aan en wat doen ze? Gaan ze naast informeren ook enthousiasmeren? En wanneer starten de kranten hier mee?
Veenstra: "Net na carnaval hebben wij nog twee weken om er hard aandacht aan te geven"

We eindigen met het Eveline van Rijswijk met het Taalteam.